Nyheter

Fler arbetsförluster bland äldre än första tanken bland pandemin
Släpp tid: 2021-06-28 17:36:25  träffar: 4

26e53a388574a226b61dc67caf65a6e.png

En Royal Mail-postarbetare går förbi en pub i York som sprider koronavirussjukdomen (COVID)-19) fortsätter, York, Storbritannien, mars 31, 2020.

Den nya koronaviruspandemin har skapat en större ökning av arbetslösheten bland äldre människor i Förenade kungariket än bland andra åldersgrupper.

Det häpnadsväckande avslöjandet, som går stick i stäv med den tidigare vedertagna idén att viruset har varit särskilt hårt för unga arbetstagare, är en följd av en analys av Office for National Statistics data som utförts av Vila Les, en webbplats på Internet.

I studien konstaterades att antalet arbetslösa i Förenade kungariket, som åldrats minst 50-talet, hade ökat med en tredjedel under det senaste året, jämfört med en ökning av 24-procenten i hela arbetslivet.-ålders befolkning.

På webbplatsen stod det att det totala antalet arbetslösa i Förenade kungariket som åldrats 24-talet eller mindre är större än det totala antalet personer som är 50-åriga eller äldre och som saknar arbete, men förändringarna över tiden i dessa populationer har varit mer dramatiska under 50-talet.

Området hävdar att ökningen av antalet arbetslösa var 25 procent för dem som åldrades 18–24, 28 procent för dem som åldrades 25–34, 19 procent för dem som åldrades 35–49 och 33 procent under 50-talet.

I tidningen Guardian citerade Stuart Lewis, grundaren av Vila Mindre, att säga:"Det råder ingen tvekan om att vi står inför en sysselsättningskris för ungdomar just nu, men mindre väl dokumenterad är det faktum att vi också står inför en lång-Sjukdom i samband med arbetslöshet bland äldre arbetstagare."

John Philpott, en före detta chef för arbetsförmedlingsinstitutet, sa till Guardian:"Den allmänna åsikten att COVID-19 pandemi harAtt skada de unga mycket hårdare när det gäller jobb berättar inte hela historien.Med antalet lediga platser långt under föregående-Hög pandemi, arbetssökande i alla åldrar kämpar för att hitta arbete och den endemiska åldersdiskrimineringen gör det dubbelt svårt för arbetslösa som är äldre än 50-årsåldern."

Separat forskning från London-baserad icke-Centrumet för vinstgivande förbättring och den oberoende forskningsorganisationen Lärande och Arbete har konstaterat att runt 377,000 äldre arbetstagare löper särskilt stor risk att förlora sina arbeten när regeringen'Programmet avslutas i mars.

Och saker och ting kommer troligen att förbli svåra för sårbara arbetstagare under en tid när ekonomin fortsätter att kämpa, enligt Andy Haldane, chefsekonom på Bank of England.

Haldane sade i måndags under en konferens för välgörenhetsorganisationer som organiseras av Civil Society Media att pandemin kommer att lämna ett arv av inte bara arbetslöshet utan också hög skuldsättning, utebliven utbildning och psykiska hälsoproblem.

"De senaste veckornas vaccintillkännagivanden ger hopp i slutet av tunneln."enligt Reuters nyhetsbyrå sade han."Trots det, även med ett vaccin, det'Det är tydligt att denna kris kommer att leda till några bestående ärr, s ärskilt för de fattigaste och de mest missgynnade.

"Men han sa runt två-tredjedelar av den ekonomiska förlust som följde på införandet av nationen'Första låsningen tidigare i år har nu återvunnits.

"Jag tror det'Det är nu rimligt och realistiskt att tala om nästa år som att vända blad för oss ekonomiskt."Han lade till.

Tidigare: Vacciner kan vara klartnästa månad

Nästa: Hongkong uppmanade att ge upp ant...