Nyheter

Hong Kong uppmanades att vidta åtgärder mot pandemier
Släpp tid: 2021-01-18 08:49:09  träffar: 25

Läkare från Hongkong uppmanade regeringen att omedelbart skärpa de sociala avståndsåtgärderna och inleda storskaliga virustester i samhället för att spåra oupptäckta fall av COVID-19, eftersom staden i måndags noterade 73-nya infektioner, det högsta antalet under de senaste tre månaderna.

 

Från och med måndagen stod staden och den totala summan på 5,701, med 108-relaterade dödsfall.I olika fall har mer än 70-tals personer testats positivt preliminärt för COVID-19, enligt hälsovårdsmyndigheter.

 

Den förnyade pandemin är främst kopplad till 21-dansklubbar som är spridda över Hongkong.Enligt Centre for Health Protection of the Department of Health, har hittills 132 bekräftat att patienter, inklusive 50-patienter som bekräftades i måndags, var kopplade till dansklustret, det största klustret sedan pandemin slog till i januari.

 

Mot bakgrund av de nya ärendena utfärdade regeringen för första gången ett obligatoriskt testmeddelande, som krävde att alla som hade besökt någon av de 21-dansplatserna mellan Nov 1 och 21 skulle genomgå ett virus test före Nov 24.

 

Den som inte följer det obligatoriska testmeddelandet kommer att få ett fast HK$2,000 ($258) straff.Gärningsmännen kommer att få en provorder och de som inte uppfyller kraven kommer att vara skyldiga att betala ett HK$25,000 böter och fängelse i sex månader.

 

Dr Leung Chi-chiu, ordförande för den rådgivande kommittén för smittsamma sjukdomar i Hong Kong Medical Association, sade i måndags att administrationen måste vidta omedelbara åtgärder för att skärpa staden och_;39;regler för social distansering och minimera lokala s ändningar.Leung föreslog att man skulle avbryta klasserna på campus, återuppta arbetsmetoderna från hemmet och stänga nöjesplatser och idrottsanläggningar, åtgärder som ses som effektiva s ätt att begränsa viruset på höjden av staden och35;39;den sista pandemivågen i juli.

 

Regeringen kommer också att behöva införa mass virus screening för att identifiera patienter infekterade med COVID-19 så tidigt som möjligt, och spåra lokala överföringsvägar och källor, berättade Leung för China Daily.

 

" Endast i denna tvådelade strategi kan staden effektivt begränsa den fjärde vågen av utbrottet, " Han sa det.

 

Leung sa att med den instabila pandemisituationen måste regeringen " Lär dig en läxa " från den nya vågen.Myndigheterna bör grundligt se över sina åtgärder för att förebygga och kontrollera koronavirus, särskilt de som kommer till staden från länder utanför Hongkong och grupper som är undantagna från karantän, för att täppa till kryphål, sade han.

 

Leung uppmanade också regeringen att nära samarbeta med vissa högriskindustrier, förse branschutövarna med riktlinjer för arbetet, inrätta en mekanism för att snabbt rapportera patienter med respiratoriska symtom och tillhandahålla regelbundna obligatoriska virustester för högriskgrupper.

 

I en intervju med Radio Television Hong Kong, Benjamin Cowling, chef för divisionen för epidemiologi och biostatistik vid University of Hong Kong& 35.39;School of Public Health, an s åg regeringen att stänga barer, karaokelokaler, gym och andra inomhusfritidsanläggningar.

Arbetsgivarna bör överväga att arbeta på hemmaplan, och regeringen måste överväga strängare restriktioner på restauranger, sade han.

 

Samma dag välkomnade staden sin första grupp av återvändande från Guangdongprovinsen och Macao under ett karantänfritt program som började på måndag.

 

De som är berättigade bör ansöka om ett undantag och välja returdatum via ett bokningssystem online.De återvändande måste visa negativa COVID-19-testresultat som beviljas 24 timmar innan de reser in i staden.

 

Enligt regeringen, från och med förra fredagen, hade mer än 11,470 personer ansökt om programmet mellan Nov 23 och 29.Omkring 2,140 invånare återvände till Hong Kong under programmet på måndag.

 

På grund av den plötsliga ökningen av nya koronavirusinfektioner i Hongkong sköt staden och Singapore upp världen& FRAMSTÄLL35.39:s första karantänfria resebubbla i två veckor.Med tanke på senareläggningen försenades de inledande flygningarna mellan de två platser som ursprungligen var planerade att avgå på Nov 22.Detaljerna om det formella återinförandet av planen kommer att tillkännages i början av nästa månad.


Tidigare: Fler förlorade arbetstillfällen...

Nästa: Att få viruset att spridas under...