Nyheter

Att få viruset att spridas under kontroll är nyckeln till den globala ekonomiska återhämtningen: G20-ledare
Släpp tid: 2021-01-22 14:12:49  träffar: 17

12.jpg

G20-gruppens ledare betonade i sitt gemensamma uttalande det brådskande behovet av att få spridning av COVID-19-viruset under kontroll, vilket är avgörande för att stödja den globala ekonomiska återhämtningen.

I Ledarna och#39; den förklaring som offentliggjordes på söndagen vid slutet av G20-toppmötet i Riyadh på två dagar, sade G20-ledarna att COVID-19-pandemin och dess exempellösa inverkan är en exempellös chock som har avslöjat " Svagheter i vår beredskap och vår reaktion och underströk våra gemensamma utmaningar. "

G20-ledarna betonade sin övertygelse om att samordnade globala åtgärder, solidaritet och multilateralt samarbete är mer nödvändiga i dag än någonsin för att övervinna de nuvarande utmaningarna.

De medgav också att anslutningsbarhet, digital teknik och politik har spelat en nyckelroll för att stärka svaret på pandemin och underlätta en fortsatt ekonomisk verksamhet.

Ledarna lovade också att främja global pandemiberedskap, förebyggande, upptäckt och reaktion, stödja det multilaterala handelssystemet och påskynda insatserna för att få ett slut på fattigdomen och ta itu med ojämlikheterna.

De tvådagarsledare och G20-ledare\\\\\\\\\\98;39; toppmötet, som hölls under Saudiarabiskt ordförandeskap, avslutades i söndags.

Tidigare: Hong Kong uppmanades att vidta å...

Nästa: Vaccinerna kan vara klara nästa ...